OM OSS

carfield: cykeluthyrning sedan 1994

Carfield grundades 1994 av Seppo Karvinen. I början hyrde Carfield ut både cyklar och bilar, men det senaste decenniet har Carfield endast hyrt ut cyklar. I Maj 2018 köpte Frank Tuominen företaget och Seppo kunde gå i en välförtjänt pension.
Eftersom Carfields grundare hette Karvinen i efternamn, vilket också råkar vara det Finska namnet för katten Gustav, så var det inte så långsökt att namnet blev Carfield, när det dessutom handlade om biluthyrning.
Frank Tuominen Carfield Bike Rental Owner
Mitt namn är Frank Tuominen. Jag arbetade länge inom restaurangbranchen men fick nog av den och bestämde mig för att göra någonting helt annat. Ganska fort fick jag chansen att köpa Carfield, det passade bra eftersom jag uppskattar naturen och ekologiska val. Skärgården är viktig för mig och för att hålla den vid liv anser jag att vi behöver satsa mera på samarbete än på konkurrens.

Under vinterhalvåret undehåller jag naturligtvis cyklarna men gör också olika bygg- och renoveringsprojekt. För att hålla balans i det hela så njuter jag av tystnaden i skärgården under vintern. Det har hjälpt mig att vara mera medveten om mig själv och komma i närmare kontakt med Världsaltet. För att dela med mig av detta så gör jag också olika energibehandlingar.
Att uppskatta naturen och hjälpa andra.

Jag tror att vi som människor har tappat vår naturliga kontakten till naturen, men att naturen är av stor vikt för vår hälsa och vårt välmående. Hos oss har kunden möjlighet att färdas ekologiskt och på så vis kanske hitta kontakten både till sig själv och till naturen. Jag får energi genom att hjälpa andra och hjäpler därför gärna till med planering av resor eller med små tips för att få ut det mesta av skärgården.

(kom ihåg att det är mera ekologiskt att använda en vanlig cykel än en elcykel och att du får mera motion med en vanlig cykel).

Vi erbjuder också gratis förvaring av resväskor. Bagagetransport och "hjälp längs vägen" är också tillgängliga i mån av möjlighet.
Du hittar över 30 Carfield uthyrningspunkter runtom i Finlands sydvästra skärgård. Dessa är B&B:s, gästhamnar, turistinfo osv. som vi samarbetar med och som sköter uthyrningen av våra cyklar. Du kan alltså hyra en cykel på ett ställe och återlämna den till ett annat ställe. Cyklar för större grupper och transport av cyklar är också möjligt.

tag kontakt

Om du är intresserad av att hyra eller har några frågor är det bara att kontakta oss genom formuläret.
Contact Form

kontaktuppgifter

Västra Långgatan 20, 20100 Åbo
+358 (0)402211575
info@carfield.fi

öppet

3.5-19.5 & 16.9-29.9
Fri/Pe - Sun/Su 10-13

20.5-13.6 & 26.8-15.9
Mon/Ma - Fri/Pe 9-13
Sat/La – Sun/Su 10-14

21-23.6
On agreement/sopimuksesta

14.6-25.8
Mon/Ma - Fri/Pe 9-15
Sat/La – Sun/Su 10-15
and on agreement
ja sopimuksesta


© Carfield 
2024